Blog

Alle
jun 30 / 2011 Facebook neemt beroemde hacker in dienst
De sociale netwerksite Facebook heeft woensdag bekend gemaakt de bekende hacker 'GeoHot' in dienst te hebben genomen. De hacker, die eigenlijk George Hotz heet, raakte wereldberoemd in het milieu omdat hij er als eerste in slaagde de spelconsole PlayStation 3 van Sony en de iPhone van Apple te kraken.

Een woordvoerder van Facebook bevestigde in een mail aan het Franse persagentschap AFP dat 'GeoHot' voor het bedrijf werkt. Sinds wanneer hij aan de slag is of gaat, en in welke functie, werd niet verduidelijkt.

De twintiger Hotz slaagde er als eerste in om iPhone te kraken. In april sloot hij een akkoord met Sony. De Japanse firma beschuldigde hem ervan om informatie te hebben verspreid waardoor piraatspellen op de PlayStation 3 konde gebruikt worden.

Uit protest tegen de beschuldigingen van Sony tegen george Hotz en een andere internetpiraat, Alexander Egorenkov, lanceerde de internetgemeenschap Anonymous internetaanvallen tegen Sony. Eigenaars van een PlayStation 3 hebben volgens Anonymous het recht om te doen wat ze willen met hun spelconsole.

Bron : Nieuwsblad, 30/06/2011

Terug
{ImageControl}
{lblDate}
{CategoriesControl} {lblTitel}
{dvText}
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Deze website maakt gebruik
van cookies om uw
gebruikservaring te verbeteren.
^